<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Anna Kubel
Då var det torsdag och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden.
Den här veckan åker vi hem till Anna Kubel.
 
Namn: Anna Kubel
Instagram: @annakubel
Hemsida: www.annakubel.com
Bor: på en gammal gård byggd 1790 i ett stort rött hus några km från Norrtälje
Familj: Hollie (5 år), Bianca (1.5 år) sambo Johan och katten Bosse!
Jobbar som: fotograf, stylist och influencer
 
Anna ger oss en detaljerad rundvandring i hennes hus och berättar bland annat om hur hon skapade världens största pallkrage,om hur hon hinner med ALLT så länge det är lustfyllt och så försöker jag få henne att avslöja hur många gånger hon målat om där hemma egentligen...
 
Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här.
 
(null) 
Jag lärde känna Anna när vi födde våra äldsta barn Noah och Hollie. Då bodde vi båda på Kungsholmen i Stockholm och hamnade i samma föräldragrupp. Sedan dess har vi följt varandra på olika sätt och även om det ibland kan gå ett helt år mellan gångerna är det alltid lika kul att träffa Anna och hennes härliga familj.(null)
Anna är otroligt duktig på det här med inredning och hon har verkligen en fingertoppskänsla när det kommer till färgval och styling. Att hon är en väldigt duktig fotograf gör att hon kan få vem som helst att vilja flytta in i hennes drömmiga instagramvärld.
(null)
När Anna fyttade till gården var den nyrenoverad. Det enda de behövde göra var att slipa alla golv och måla om väggarna. Och väggarna har verkligen blivit målade, både en, två och tre gånger. När jag frågar Anna hur många gånger hon målat om där hemma egentligen kan hon inte svara. Men hon betonar att det - åtminstone hälften av alla gånger - är jobbrelaterade ommålningar. Men Anna är snabb i svängarna. Kommer hon på att det vore fint med en annan väggkulör eller nyans på köksluckorna har hon inget att vänta på. Då målar hon om direkt.
(null)
Öppna hyllplan i köket ger en hemtrevlig och avslappnad känsla, säger Anna.
(null)
Medan jag går runt och knäpper lite bilder slänger Anna ihop en lunch. Det blir en supersmarrig pesto och mozzarella-pizza.
(null)
Här, i vardagsrummet satt vi och spelade in podden. Soffan heter Le grand air och finns på Rum21. Det runda bordet är från House doctor.
(null)
De flesta av tavlorna hemma hos Anna har hon själv fotograferat. Härligt att samla fina minnen på väggarna.
(null)
I matsalen/punchverandan står den här härliga sittgruppen.
(null)
Livets skåp. Skåpet budade Anna hem på auktion för ett tag sedan och står nu i matsalen fylld med favoritporslinet.
(null)
En trappa upp är sovrumsdelen. Här inne bor Hollie. Tapeten är från Sandbergs och så drömmig att man smäller av en smula. Jag tror minsann att det får bli denna tapet i min Ellies rum. 
(null)
 
(null)
 
(null)
I Anna och Johans sovrum är väggarna målade med kalkfärg från Kalklitir.
(null)
En hemmasnickrad knopplist att hänga finheter på.
(null)
Färska blommor är något Annas hem alltid är fyllt av.
Det här skåpet är så drömmigt tycker jag. Älskar sådana här gamla skåp!
(null)
Sänggavel i Rotting från Sika design gör sig så fint mot kalkfärgen.
 
Tack snälla Anna för besöket!
 
Tryck på det lilla hjärtat om du gillar avsnittet <3

2 kommentarer

Anonym

02 May 2019 20:59

Härligt avsnitt, Anna Kubel är en favorit! Älskar färgerna i hennes hem, stor inspiratör till att måla med kalkfärger!

Svar: Vad kul att du gillade avsnittet! Anna Kubel är verkligen både härlig och duktig!
Emelie Sundberg

Jessica

08 May 2019 15:16

Supermysigt avsnitt som vanligt :-) i din podd! Jag vill dock kommentera varför takhöjden ofta är lägre i äldre hus..det beror sällan på längden hos dem som har bebott huset utan beror på det faktum att varm luft stiger och vill man spara kostnader så har man inte så högt i tak utan ser till att värmen håller sig där människorna är och att rummen går fort att värma upp. Även omgivningens förutsättningar och ägarnas ekonomiska situation spelar roll. Finns det mycket skog då kan man bygga trähus och ha högt i tak (ved är billigt), finns det inte mycket skog så bygger man som i Skåne med korsvirke och lerklining istället. Är man rik kan man bygga stora rum med många stora fönster som man har råd att värma upp och är man fattig bygger man litet med små fönster.
Folk som bodde i slott var sällan 2,5 meter långa trots att det är väldigt högt i tak där ;-)

Att alla människor generellt var kortare förr är en myt. Något kortare var man i snitt men det fanns både längre och kortare personer men man levde sina liv på andra sätt än vi tex halvsatt man och sov etc.

Hälsar hon som tidigare jobbat på Skansens skånegård och fått svara på denna fråga en miljard gånger :-)

Svar: Hej Jessica! Vilken intressant input! Jag trodde faktiskt att vi ändå blir längre och längre och att det är därför vi höjt t ex diskbänkar och arbetsbänkar idag. Men det här med takhöjden låter ju verkligen rimligt! haha. Tack för den lärdomen! Älskar dock tanken av att folk som bodde i slott skulle vara 7 meter långa! Haha. Kram till dig Jessica och tack skansen! :)
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej