<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Jannice Wistrand
Äntligen torsdag och ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute!
 
Den här veckan har jag varit i Skåne på en liten turné och först ut att få ett besök av Inredningspodden var Jannice Wistrand
 
Namn: Jannice Wistrand
Instagram: @addsimplicity
Hemsida: blogg.skonahem.com/addsimplicity
Bor:  I ett hus byggt på 1700-talet i den lilla fiskebyn Råå, strax söder om Helsingborg.
Familj: Maken Jonas, sonen Charlie 8, dottern Celine 4 år.
Jobbar som: Inredare, fengshui-konsult och influencer
 
Jannice Wistrand bor i en villa från 1700-talet inredd efter filosofin feng shui. Hon jobbar som inredare och feng shui-konsult och driver en av Sveriges största inredningsbloggar, Add simplicity.
 
Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här.
 
(null)
Jannice arbetade tidigare som marknadschef på ett livsmedelsföretag men när hon för några år sedan drabbades av en kronisk sjukdom tvingades hon omvärdera sin arbetssituation och bestämde sig för att säga upp sig och utbilda sig till feng shui-konsult vilket blev startskottet för en helt ny karriär. 
(null)
 När man stiger in hos Jannice möts man av en lila hall.
(null) "Hallen är det första och sista man ser när man kommer hem till någon, därför tycker jag att atmosfären i hallen är viktig" förklarar Jannice.
(null)
Jannice har ett smalt kök i söderläge och solen riktigt flödar in. I köket finns ingen sittplats utan äter gör man istället i matsalen intill.
 Den rostfärgade spegeln på väggen bidrar med eldelementet i rummet.
 Vackra deltaljer.
Vardagsrummet ligger ett trappsteg ned och är den delen av huset som är relativt nybyggt. Den här delen byggdes till på 80-talet. Här är det fönster åt tre vädersträck och ljusinsläppet är fantastiskt. På soffbordet har hon samlat saker som hon tycker om: Blomsterarrangemang, stilleben och coffetable-böcker och i sofforna ligger kuddar och plädar i harmoniska färger. Intrycket blir harmoniskt, mjukt och stilfullt. De dämpade ljusa kulörerna gifter sig fint med de de svarta inslagen.
(null)
Jannice ger tipset att hela tiden tänka på kontraster och så kallade motsatsförhållanden i hemmet. - Har man väldigt mycket kantiga möbler så måste det in ett runt bord. Så jobba högt mot lågt, mörkt mot ljust, säger Jannice.
(null) 
- Jag vill inte förändra hela tiden. Jag bygger ett hem tills jag är nöjd. Det är en lång process och visst händer det att jag ändrar lite färger och byter kuddfodral men i det stora hela håller jag mig till feng shuins grundprinciper, vilket gör att jag inte behöver möblera om eller ändra hela tiden, säger Jannice.
(null)
Jannice är en stark förespråkare av att ställa möblerna "inne i rummet" snarare än längs med väggarna, något som också härstammar från Feng shui. Jannices vardagsrum är verkligen ett typexempel på detta. Alla möbler står inne i rummet och endast några skåp och avlastningsbänkar står längs med väggarna.
(null)
 Vackra stilleben.
(null) 
När jag frågar Jannice varför hon tror att Feng shui har blivit så populärt de senaste åren svarar hon; -Jag tror att ju mer det snurrar runt omkring oss och ju mer intryck vi matas med desto mer blir längtan efter något annat och något djupare. Vi vill hitta lugn och ro och en fridfull plats och där kommer Feng shui in i bilden.  Många tror att Feng shui handlar om att man inte får ha några prylar, men det handlar inte om det. Det handlar om att man oavsett stil kan applicera en grundtanke av att omge sig med saker man tycker om och som också återspeglas i naturen. För det är ju där vi samlar kraft och energi. 
(null)
 Till huset hör en prunkande liten mysig trädgård. 
(null)
 - Det första jag gjorde när vi flyttade hit var att ta hit en trädgårdsarkitekt och det är det absolut bästa vi gjort. På en så liten trädgård på 200 kvadratmeter  trodde jag aldrig vi kunde få plats med tre härliga uteplatser utan att sakna någonting, berättar Jannice.
(null)
 Här ser man fönsterdörrarna som går in till vardagsrummet. Här öppnar familjen upp på sommarhalvåret och låter vardagsrummet bli en del av trädgården.
(null)
 
Tack Jannice för att vi fick komma hem till dig och för att du så bjussigt delar med dig av ditt hem!
 
Tryck på hjärtat om du gillade avsnittet.
 

Inredningspodden, Inredningspodden Jannice Wistrand, Inredningspodden add simplicity, add simplicity inrednignspodd, add simplicity inredningspodden, ass simplicity podd, inredning, inredningspodd, inredningspodden, jannice Wistrand podcast, jannice wistrand inredningspodden, podcast med Jannice Wistrand, podcast med add simplicity, podcast om inredning,

Kommentera

Publiceras ej