<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Malin Persson
Då var det torsdag och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden.
Den här veckan åker vi hem till Malin Persson
 
Namn: Malin Persson
Instagram: @themalinpersson
Hemsida: www.themalinpersson.com
Bor:  I ett stenhus från början av 1900-talet-talet utanför Malmö
Familj: Barnen Tiago, Milo och Cleo
Jobbar som: Inredare, stylist, bloggare och programledare för Trädgårdstider.
___________________________________________________________
 
Malin ger oss en rundvandring i hennes hus och berättar om resan från den hektiska modevärlden i Italien till livet där som ägare av den prisbelönade bokbaren Salotto42 för att sedan tillsammans med sin familj flytta hem till Sverige, till lugnet och drömhuset utanför Malmö.
 
Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här.
(null)
När man kommer in i Malins hus möts man av den här trappan. Malin berättar hur hon istället för att ljusa upp den "spelade på" att hallen var mörk och lite murrig och förstärkte det ännu mer genom att måla den i en mörk färg. 
Till höger kommer man till biblioteket och den stora djupa platsbyggda bokhyllan.. Det stora soffbordet i trä och travertinomarmor är specialbeställt från en marmista i Rom.
 
Till vänster från hallen kommer man in i det gamla "herrummet". När Malin köpte huset var det inrett som ett klassiskt rökrum med ett stort skrivbord. "En väldigt gubbig inredning" skrattar Malin. Nu är det inrett som ett "damrum" istället. I det här rummet är man helt avskärmad från omvärlden då fönstrena är blyinfattade.
 
Från damrummet kommer man in till ett till vardagsrum där Malin har en lång arbetsbänk till höger och en gul sammetssoffa till vänster. I det här rummet står instrument och mikrofoner och här pågår dans och gymnastikövningar. I fil ligger matsalen. Alltså rakt fram på bilden ovan.
Ett stort matbord för en stor familj. Malin är en social person och de är sällan färre än åtta personer till middagen. Malin fyllde nyss 40 och det synns på alla vackra buketter på matsalsbordet.
Köket. Älskar byrån där bredvis spisen. 
Det stora skåpet i köket ar det första Malin bestämde skulle in i köket så hela köket har byggts runt det här skåpet. Skåpet stod tidigare i Malins ex-svärmors butik i rom och när hon skulle stänga butiken tog Malin över den. Malin har alltid trott att den var Italiensk men när de plockade isär det för att frakta det till Sverige upptäckte det en liten skylt där det stod att det var ett franskt skåp. Så det är ett berest skåp. Från Paris, via Rom till Malmö.
 
Sedan Malin köpte huset för sju år sedan har huset genomgått en enorm förvandling, från fallfärdigt kråkslott till välkomnande paradvilla. En av de häftigare rummen i huset måste kanske vara badrummet.
- Min största inspiration var de Franska "sale de bain" från början av seklet, de var mer som en salong än ett badrum. Jag ville skapa ett så osvenskt badrum som man bara kan, där det finns plats för hela familjen.
Golvet är gjutet i betong och väggarna är spacklade med Tadelakt. Älskar de klassiska golvstående engelska Burlington toaletterna
Den gamla skänken hittade Malin i källaren och med hjälp av en ny top-skiva i betong och lite målarfärg blev den en perfekt toalettmöbel med massa plats för förvaring under.
 
Tack snälla goa fina Malin för besöket!
 
Tryck gärna på hjärtat under om du gillade avsnittet och glöm inte att gå in på Itunes eller podcaster och lämna ett betyg och en kommentar!

Inredningspodden, Malin Persson, Malin Persson Inredningspodden, inredningspodd, podcast om inredning,

Kommentera

Publiceras ej