<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Linda Schilén

Då var det torsdag och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden.

Den här veckan öppnar vi dörren och kliver ut i trädgården. Visste ni till exempel att september är den bästa månaden att plantera ut växter? Jag åker hem till trädgårdsmästare Linda Schilén för att "gräva" (höhö) i detta och lära mig mer om hur man ska tänka när man inreder vårt uterum - trädgården.

Namn: Linda Schilén
Instagram: 
@lindaschilen

Hemsida: www.lindaschilen.se
Bor:
 I en 20-talsvilla i Sundbbyberg
Familj: Man, 
2 barn och hunden Ester 
Jobbar som: 
Trädgårdsmästare och konstnär

Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här:

Det riktigt knastrar under fötterna när man kliver in i Lindas trädgård och jag skojar och säger att här är det ingen som kan smyga sig på. Linda skrattar och säger att det är precis det hon älskar med grusgångar. Det fyller en funktion och stimulerar ytterliggare ett sinne i trädgården, nämligen hörseln.

"Alla borde plantera åtminstone 1 träd under sin livstid" säger Linda och visar rönnen hon har planterat i sin trädgård sedan hon flyttade dit. "Jag hoppas att någon någon gång kommer att bli lika glad över den här rönnen som jag blev över att det stod ett hundraårigt Åkerö-träd här när vi flyttade hit. Det spelar ingen roll hur många miljoner du har på kontot, ett sådant träd kan inte köpas för alla pengar i världen".
"I min trädgård finns inga regler och gränser utan jag älskar att se hur växterna formas och tar över. Vill du ha strikta rabatter får du leta någon annanstans. Här är trädgården livfull och fantasirik".
 Är det något Linda tycker är fult så är det parsollfötter.. Så här har hon gjort en egen variant av ett gammalt oljefat som hon planterat i". 
Här är rosenskäran som Linda pratar om i avsnittet. Den vars frön hon hittade gömd i en liten plåtask i huset på visningen. Så vackra!
Linda berättar hur hon delar upp sin trädgård i olika rum och att det kan vara en bra hjälp att tänka så när man "inreder" sin trädgård. Den vackra flaggmålningen som hänger mellan fruktträden har Linda målat och täcker viss insyn som hon vill få bort samtidigt som den är vacker att se på.
Innan vi börjar flytta in och podda inomhus måste Linda göra ett blomsterarrangemang att ta med sig in, här i en vacker kruka med hönsnät i botten. Arrangemanget består bland annat av hortensia, överblommad clematis, humle och björnbärsblad.
Linda, som är konstnär i botten berättar hur hon får precis samma utlopp för sin kreativitet när hon jobbar och pysslar i trädgården och man förstår snabbt att det här är en konstnärsform. 
Tadaa - färdigt! Så inspirerande att tänka nytt och att inte bara använda sig av sommarblommar utan att ta vara på allt som trädgården har att erbjuda. 
Ett bisamhälle måste såklart finnas i alla trädgårdar. Här har bina också en kaffekopp att dricka ur när de är törstiga. (kan du se den?)
Linda välkomnar oss in i den lite mer privata delen av trädgården och hennes härliga växthus aka ateljé. Det är nämligen här Linda står och målar när andan faller på.
Utanför klättrar väldoftande luktärtor och när jag förklarar hur min luktärtsodling blev helt misslyckad i år berättar Linda att luktärter vill ha ganska djup jord och mycket näring.
Vilket härligt rum att stå och måla i va?
 
En myshörna såklart
 
 
 
 
Tack snälla Linda för att du var med och delade dina klokheter i Inredningspodden!
 
Gillade du avsnittet? Tryck på det lilla hjärtat nedanför!
inredningspodden, linda schalen inredningspodden, linda schilen, plantera i september, trädgård, trädgårdsinspiration, trädgårdsinspo, trädgårdsmästare, trädgårdspodd, trädgårdstips,

Kommentera

Publiceras ej