<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Susan Törnqvist
Då var det torsdag igen och dags för ännu ett avsnitt av Inredningspodden.
 
Den här veckan åker vi söderut, närmare bestämt mot Göteborg, Kungsbacka och den lilla orten Åsa.
Där bor nämligen inredaren, stylisten och bloggaren Susan Törnqvist tillsammans med sin familj. 
 
Namn: Susan Törnqvist
Instagram: 
@susantornqvist

Hemsida: www.interiorbysusan.se
Bor:
 I en utbyggd 30-talsvilla i Åsa/Kungsbacka strax söder om Göteborg.
Familj: Man, 3
 barn och en hund. 
Jobbar som: 
Inredare, stylist och influencer
 
Har du inte lyssnat på veckans avsnitt hittar du det här:
 
Susan bor alltså i ett hus byggt på 30-talet. Susan berättar att när hennes man först visade huset på Hemnet var hon mycket skeptisk men det slutade ändå med att de åkte på visningen. När Susan kom dit föll hon främst för läget och trädgården som hon beskriver som perfekt. Ganska snart blev Susan gravid och när hon väntade sitt andra barn blev det nödvändigt att bygga ut. 
Där industriväggen/glasväggen är nu var det en yttervägg tidigare. Här ville Susan ha det hetl öppet från början men på grund av att detta är en bärande vägg blev industriglasväggen istället en bra lösning. 
I den nybyggda delen är det högt i tak och golven är gjutna av betong med inbyggd golvvärme.
I vardagsrummet har Susan en stor vägg full med prints som hon tycker om och som betyder något extra för henne. Födelsetavlorna på alla tre barn eller fotot från Parc royal i Paris där ett av barnen tog sina första steg: En av bilderna är på en kvinna i en öken får symbolisera Susans mamma som är från Egypten.
 
Går vi upp för trappan från det stora vardagsrummet kommer vi in i den gamla delen av huset. Här är ytterliggare ett vardagsrum som Susan kallar för "lounge-delen" och det är alltså här vi sitter och poddar dagen till ära. Lilla Matheo ligger i sin gungstol och snackar på han också. Man ska göra poddpremiär i tid, det vet väl alla! 
En gladare och mer nöjd unge har jag nog aldrig stött på! Så god!
Och så lilla vovven, som smälter in fint i inredningen..
Susan är en stor fantasti av DIY och att göra om och skapa själv. Oftast kommer inspirationen från ett behov eller av att hon ser en möbel som hon blir förälskad i. Då funderar hon först på om hon kan göra något liknande själv. Detta skåp är gjort av ett Ikeaskåp som hon sågat ut kvadratiska hål i och satt i rotting. Så tjusigt!
Soffbordet i vardagsrummet heter Alanda och är från B&B Italia, designat av Paolo Piva. Susan berättar hur hon haft det under bevakning flera år på auktionssidor och när det äntligen släpptes för nytillverkning tidigare i år slog hon till.
"Ja jag vet!! Jag saknar fullständigt sunt förnuft när det kommer till det praktiska och verkligheten med tre barn ibland! Men det är helt enkelt bara jag i det berömda nötskalet.  Ibland blir drömmen om dom där klassikerna som kan leva genom generationer ett för stort måste för att låta bli. Det här bordet liksom mina CH24 stolar & mina älskade lampor kommer att hänga med mig genom alla år och alltid ha en given plats i vår hem".
Det Susan tycker är allra härligast med deras hus är rymden, den öppna planlösningen och ljusinsläppet. Och jag förstår henne. "Här får alla plats och vi älskar att ha folk över och bjuda till fest".
Till sist tar vi en titt in i ett av barnrummen. Så mysiga och ombonade, tycker ni inte?
Helt plötsligt kollar jag på klockan och ser att du har vi lite bråttom. Mitt tåg går ju om en liten stund. Så vi packar ihop och kramas hejdå.
 
Tack Susan för besöket!
 
Tryck gärna på <3 om du gillade avsnittet!
inredningspodd, inredningspodden, inredningsreportage, inredningsreportage susan törnqvist, interiorbysusan inredningspodden, podcast om inredning, susan Törnqvist inredningspodden, susan törnqvist, susan törnqvist hemma hos,

Kommentera

Publiceras ej