<> EMELIE SUNDBERG - Inredningspodden hemma hos Josefin Dahlberg

Då var det torsdag och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden.

Den här veckan åker vi hem till Josefin Dahlberg som jobbar som influencer, inspiratör, poddare och driver webshoppen Oh la moon där hon säljer de vackraste av kristaller. Josefin har precis flyttat till en lägenhet i Enskede, precis söder om Stockholm tillsammans med sin lilla hund. Hör Josefin berätta om varför lägenheten är fylld av kristaller och rökelser, om hur hon inreder för att skapa lugn och harmoni och om vikten av att hemmet återspeglar den som bor där.

Namn: Josefin Dahlberg

Hemsida: www.josefindahlberg.se
Bor: I en sekelskifteslägenhet  på 2 rum och kök i Enskede strax söder om Stockholm
Familj: Pudeln Moon
Jobbar som: Influencer, inspiratör och entrepenör.

Har du inte lyssnat ännu? Lyssna här!
 
När man plingar på hos Josefin känner man direkt av hennes positiva energi och känner sig som hemma på stört. Man kommer in i en rymlig hall full av härliga färgglada långklänningar. Tar man några kliv in i lägenheten kommer man ut till vardagsrummet som fullkomligt badar i ljus. Här är det högt i tak och längs långsidan finns tre stora fönster.
 
"Det var de här fönstren jag föll för först när jag såg den här lägenheten på Hemnet. Jag har alltid drömt om att ha just tre fönster såhär i fil" säger Josefin.
Vardagsrummet har en öppen planlösning och rymmer en köksdel, matsalsdel och soffdel. När jag ber Josefin välja ut tre saker som ringar in hennes inredningsstil så är matbordet en självklar möbel.
"Matbordet hittade jag på myrorna för typ 5 år sen och det kostade kanske 500 spänn. Jag kommer snart att byta ut det men jag kommer inte att göra mig av med det. Det kommer att få flytta ner i källaren ett tag för jag vet att jag så småningom kommer att ta upp det igen för jag tycker väldigt mycket om det. Det symboliserar min stil för att det är skruttigt men ljust, och praktiskt för att man kan fälla upp och ner en skiva och göra det större eller mindre beroende på hur många gäster man har".
En annan möbel som Josefin tycker ringar in hennes stil är det här skåpet. "Det är ett ganska vanligt skåp från IKEA som jag har bytt ut knopparna på och fylllt med saker jag älskar. Böcker, nån skulptur och kristaller. Ovanpå har Josefin samlat ett gäng rosor hon fått genom åren, något hennes mamma alltid gjorde i deras barndomshem.
En tredje sak som Josefin tycker ringar in hennes stil är den nya soffan. Den får kanske stå för det "bekväma" vilket är något Josefin upprepar flera gånger som något väldigt viktigt när det kommer till inredning.
 
"Jag köpte en grön sammetssoffa för ett par år sen för att det var så trendigt då men den åkte snabbt ut för att den var så otroligt obekväm" säger Josefin och skrattar. 
Josefin beskriver sin inredningsstil som personlig med mycket detaljer och att hon har mycket saker framme som hon till exempel fått i present och som betyder mycket för henne. Hon har också mycket böcker framme som hon gillar att bläddra i och inredningen består främst av naturliga material som trä och rotting. Allt mot ljusa väggar.
 Köksbordsstilleben.
Rottingfåtölj från Granit och en hylla full av kristaller såklart!
Går vi tillbaka till hallen och tar vänster istället kommer vi till Josefins sovrum. Här ska det vara lugnt och mysigt och inredningen består även här av ljust trä och rotting. Väggarna är målade i stockholmsvitt.
Ett rottingbord som sängbord rymmer allt Josefin vill ha nära till hands som böcker, oljor och såklart - de lugnande kristallerna!
Golvlampan är från Made.com, bänken från IKEA.
"Jag jobbar mycket med oljor, rökelser och Diffuesr. Har du en difsuser" frågar Josefin mig och jag ser lite frågande ut. Josefin förklarar. "En diffuser är en maskin som blandar vanligt vatten med eteriska oljor och så står den och puttrar och fyller ditt hem med en väldoftande ånga. Det återfuktar luften men sprider också en härlig känsla och doft. Idag valde jag lite pepparmint och eucalyptus men i sovrummet har jag alltid lavendel för det är så lugnt och skönt och ger en riktig "spavibe" där inne. Då sover jag gott.
Det är kanske nåt för mig? Får väl hem och testa en sån!
 
Tack snälla Josefin för besöket!
 
Glöm inte att trycka på hjärtat om du gillade avsnittet!
inredning, inredningspodden, podcast om inredning,

2 kommentarer

Emma Thun

05 Sep 2019 11:54

Hittar du någon hyfsat snygg diffuser så dela gärna med dig :)

Svar: Haha - åh . återkommer! :)
Emelie Sundberg

Anonym

07 Sep 2019 15:44

Vet du vad soffan heter? Jättefin:)

Svar: Kolla här: https://www.youtube.com/redirect?redir_token=3PdpqYc1_xcVn__9dxGaSFaS0FB8MTU2ODEwMTY5MkAxNTY4MDE1Mjky&event=video_description&v=Rv50iWY65xo&q=https%3A%2F%2Fsweef.se%2Flinnemoebler%2F756-valen-soffor-purolino-linne.html
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej